/ / 5 Terveitä ruokia, jotka voivat olla myrkyllisiä, jos syövät liikaa niitä

5 terveitä ruokia, jotka voivat olla myrkyllisiä, jos syövät liikaa niitä

vaarallisia terveellisiä elintarvikkeita

Tämä artikkeli on kirjoittanut Marygrace Taylor ja tarjoamat yhteistyökumppanimme ennaltaehkäisy.

Tämä sanonta kaiken olemisestamaltillisesti? Se ei koske vain punaviiniä, tuoretta leipää tai herkullisia jälkiruokia. Se merkitsee myös puhtaita ruokia. Koska puhumme pähkinöistä, kaloista, lehtivihanneksista tai kokonaisista jyvistä, on olemassa lähes aina tapaus, jossa sinä voida on liian paljon hyvää. Tässä yhdeksän hyvää-for-you elintarvikkeet, jotka voivat olla vaarallisia, jos liikaa sitä. (Huuhtele jopa 15 kiloa ilman ruokavaliota Eat Cleanin avulla saat lean, 21-päiväisen puhtaan syömisen aterian.)

vaarallisia terveellisiä elintarvikkeita

brasilialaiset pähkinät

Nämä jättiläpähkinät tunnetaan olevan # 1seleenin lähde, tärkeä jäljityselementti, jolla on tärkeä rooli lisääntymisessä ja auttaa elimistöäsi torjumaan infektioita. Itse asiassa vain yksi brasilialainen pähkinä voi tuottaa jopa 90 mcg seleeniä, joka on lähes kaksi kertaa niin paljon seleeniä kuin mitä tarvitset päivässä. Ja yksi unssin palko (joka on kuusi-kahdeksan pähkinää) pakkaa suurenmoisen 777 prosenttia päivittäisistä seleenitarpeistasi.

Ateriapähkinöiden satunnaisen palvonnan syöminen onhieno, mutta ottaa heidät päivittäin saattaisi vaarantaa seleeni-toksisuuden - mikä voi aiheuttaa hiustenlähtöä, ruoansulatuskanavan ja neurologisia ongelmia, kevyesti ja jopa sydänkohtauksia tai munuaisten vajaatoimintaa. "Pidä se kerran viikossa, tai vain yksi tai kaksi pähkinää muutaman kerran viikossa", sanoo Jessica Cording, R.D.

vaarallisia terveellisiä elintarvikkeita

Pinaatti, punajuuret ja sveitsiläinen chard

Emme tarvitse muistuttaa teitä siitä, että jokainen näistäveggies on ravitsemuksellinen voima. Mutta ne ovat myös korkeita luonnossa esiintyvissä yhdisteissä, joita kutsutaan oksalaateiksi. Oksalaatit toimivat todellisuudessa prebioottien avulla ruokkimaan terveitä bakteereja suolistossa. Mutta jos olet altis munuaiskiville, syöminen liian monet oksalaattiset elintarvikkeet vain pahentaa asioita. "Munuaisten on tarkoitus suodattaa nämä yhdisteet, mutta munuaiskivestä alttiilla henkilöillä on vaikea tehdä munuaisissa, mikä voi johtaa munuaiskivien muodostumiseen ja muodostumiseen", Cording sanoo.

Tällöin olisi parasta välttää elintarvikkeitajotka ovat täynnä oksalaatteja. Keskustele lääkärisi kanssa selvittääksesi mikä sinulle parhaiten sopii. Jos sinun täytyy leikata oksalaattisia elintarvikkeita, ruokavalio voi auttaa sinua löytämään alempia oksalaattisia vaihtoehtoja, kuten kaalia tai kukkakaalia.

vaarallisia terveellisiä elintarvikkeita

Tonnikala

Se on halpaa, kätevää ja täynnä proteiiniaja kaikki tärkeät omega-3: t. Mutta säilötyt tonnikalat sisältävät jotain elohopeaa, mikä voi vahingoittaa sikiöiden ja pikkulasten hermostoa ja aivoja. Korkeammat elohopeamäärät voivat olla myrkyllisiä myös aikuisille (oireita ovat tunnottomuus tai pistely, näköongelmat ja muistiongelmat). Mutta asiantuntijat eivät tiedä tarkalleen, kuinka paljon elohopeapitoista tonnikalaa tarvitsisi syödä sairaaksi.

Valkotonnikala sisältää enemmän elohopeaa kuinkevyt tonnikala, ja määrä, jonka voit syödä, riippuu painosta. Esimerkiksi 110-kiloisen henkilön pitäisi tarttua alle neljän unssin valkoiseen valkotonnikalaa tai yhdeksän unssia valoa tonnikalaa viikossa. Mutta 165-kiloisella henkilöllä voi olla viisi unssia valkoista valkotonnikalaa tai 14 unssia valoa tonnikalaa viikossa, Consumer Reports. (FYI, tonnikala on viisi unssia.)

Jos olet raskaana, imetät tai yrittävättartu kiinni FDA: n vakiintuneista ohjeista: Nauti jopa 12 unssia alempaa elohopean meren antimia viikossa, kuten katkarapu, lohi, monni tai vaalea tonnikala. Korkeamman elohopean valkotonnikalan osalta rajoittakaa itsesi enintään 6 unssia viikossa. (Ja pysy kaukana näistä 12 kaloista kokonaan.)

vaarallisia terveellisiä elintarvikkeita

Punainen liha, osterit ja valkoiset pavut

Kaikki kolme ovat ylivoimainen raudanlähde, joka soittaaolennainen rooli hapen tuottamisessa lihaksiin. Ja kun liian pieni rauta voi jättää sinut tuntemaan itsesi heikoksi ja väsyneeksi, liiallinen saaminen voi johtaa maksan vajaatoimintaan.

Tietenkin runsaasti ihmisiä taistelee saada tarpeeksi mineraalista ruokavaliossaan. Siksi raudan ylikuormitus on melko harvinainen, varsinkin jos ainoa raudan lähde on ruoka, Cording sanoo. Mutta jos käytät rauta-lisäainetta? Saatat kannattaa puhua ravitsemusterapeutille. "On tärkeää tietää, mitä tarpeitasi on ja miten käsitellä ravintolähteitä ja ravintolisiä", Cording sanoo.

vaarallisia terveellisiä elintarvikkeita

ruskea riisi

Toki, monimutkainen carb on synonyymi terveydelleruokaa. Mutta riisi on myös hyvä imeä arseenia, joka esiintyy luonnossa maaperässä ja vedessä. Ja ruskea riisi pyrkii absorboimaan enemmän raskasmetallia kuin sen hienostuneet kollegat.

Arseeni on tunnettu ihmisen syöpää aiheuttava aine, jatällä hetkellä ei ole turvallisuuden raja arseenin määrää varten elintarvikkeissa. Mutta asiantuntijat, myös ympäristötyöryhmän jäsenet, ovat yhtä mieltä siitä, että sinun ei tarvitse leikata ruskeaa riisiä kokonaan ruokavaliosta. Sen sijaan kannattaa syödä erilaisia ​​kokojyväruokia. "Jos sinulla normaalisti olisi ruskea riisi joka päivä, yritä vaihtaa jotain quinoa, farro tai hirssi", sanoo Cording. Pidä silmällä pakattuja elintarvikkeita, jotka sisältävät riisiä tai riisipohjaisia ​​ainesosia, kuten ruskeaa riisisiirappia (jota käytetään usein myös luonnollisten viljojen tai granola-palkkien makeuttamiseen). On parempi syödä niitä kerran päivässä kuin päivittäin.

Kiinnitä huomiota: